Title sequence

CGI film intro

In opdracht van:
SiNTLUCAS Crossmedia
In Opdracht van NulTotHonderd
Title sequence

Tijdens deze opdracht was het de bedoeling om een title sequence te creëren voor een fictieve film of serie. Hierbij was het belangrijk dat je goed nadacht over de locatie deze film of serie zich zou afspelen, deze moest namelijk duidelijk zichtbaar zijn in de title sequence.

Ik heb als locatie een "Digitale omgeving" gekozen en heb dit vervolgens naar het extremen getrokken waardoor er een perfecte locatie voor een film ontstond.

Nine to Five gaat over de groep mensen die gevangen zitten in hun 9 tot 5 baan. Mensen die slachtoffer zijn geworden van de constante sleur en maatschappelijke verwachtingen. Elke dag van 9 tot 5 zijn ze verstrikt in eindeloze Excel-sheets en pagina's lange presentaties.

Om de locatie van van deze Title Sequence zo goed mogelijk vorm te kunnen geven, koos ik er voor om de gehele set “Virtueel” op te bouwen. Ik heb hiervoor Unreal Engine 5 gebruikt, waarmee ik de volledige omgeving in 3D kon creëren en vervolgens met een virtuele camera kon filmen. Na het filmen kon ik de beelden bewerken en effecten, zoals de handen op het scherm, toevoegen.


Hieronder is het eindresultaat van mijn Title Sequence te bekijken:

Benieuwd naar wie ik ben?

Over mij