3D Werk

Sinds augustus 2021 ben ik begonnen met het werken in 3D software. Hierin heb ik mij inmiddels meer verdiept en ik combineer nu regelmatig mijn 3d werk met 2d werk. Hierdoor daag ik mezelf op een nieuwe manier uit en kan origineel werk creëren.

Beeldreactie | Creativity

2022- Bij deze opdracht was het de bedoeling dat je een reactie maakte op een zelf gekozen werk uit het rijksmuseum. Ik had het werk 'Allegorie op de Wetenschappen' van Gerard de Lairesse. Omdat het originele werk leek op een beeldhouwwerk heb ik geprobeerd dit te vertalen naar een 3D werk. Hierbij stond de vraag "Hoe zou het beeld er nu uit zien?" Centraal. Alles wat je in de scene ziet heb ik zelf gemaakt in 3D. Ook de graffiti heb ik zelf getekend.

Kledingstuk | Creativity

2021- Tijdens de eerste periode van het 2e leerjaar was de opdracht om een kledingstuk te ontwerpen. Hierin moest het thema Equality centraal staan. Je mocht zelf weten hoe je dit thema naar voren wilde laten komen. Ik heb me hier de vraag gesteld "Kleden we ons naar wat we zelf mooi vinden, of om bij een groep te horen?". Hierbij vond ik zelf erg duidelijk naar voren komen dat een deel van de bevolking zich kleed om een merk uit te dragen. Ook zag ik dat grote kleding merken tegenwoordig weinig tijd besteden aan het maken van een echt mooie opdruk voor op hun kleding. Vaak is het bij dure merken alleen het logo van het merk zelf. Om dit onder de aandacht te brengen heb ik deze jurk vormgegeven.

Hoodie | Keuzendeel

2021- Tijdens deze opdracht moesten we een doelgroep uitkiezen, om hier vervolgens een hoodie voor te ontwerpen. Het belangrijke binnen deze opdracht was het onderzoek dat je deed naar je doelgroep. Een goed onderzoek zorgt er namelijk voor dat je een uiting kan maken die precies op je doelgroep aansluit. Voor mijn doelgroep had ik de Amerikaanse straat race community gekozen.
Tijdens mijn onderzoek kwam ik er achter dat deze groep vaak rijd met afgeplakte nummerborden. Dit om er voor te zorgen dat ze minder makkelijk opgespoord kunnen worden door de politie.
Als ontwerp voor mijn hoodie heb ik een nummerbord gemaakt in 3D. Vervolgens heb ik hier ducktape over heen gemodelleerd en heb ik er een passende slogan op gemaakt.

Album Cover| Keuzendeel

2022- Afgelopen periode was er een relatief kleine opdracht over het maken van een album cover. Je mocht zelf een artiest of band kiezen waarvoor je deze zou maken. Wel moest je je album cover in de stijl van 1 van deze 4 kunststromingen maken; dadaïsme, art nouveau, memphis of constructivisme. Ik heb voor de stroming Memhis gekozen. Deze vrolijke en kleurrijke stijl vond ik goed passen bij de muziek van Engelse band The Wombats. Ik heb de titel van het album vertaald in een beeld die pas in de stijl Memphis.